Detta kan hända även dig!!

Plötsligt, under sista dansen på svågerns födelsedagsfest, segnade Kenneth ner i hjärtstopp. 6 personer cirkulerade runt honom med HLR. Efter 32 minuter kom räddningspersonal. Det tog dem yterligare 20 minuter, 11 stötar av difibrilator innan Kenneth fick svag puls och kunde förflytta honom till helikopetern som tog honom till CIVA på KS i Solna.                                      

I två veckor låg Kenneth i koma. När han vaknade hade han fått syrebrist i hjärnan. Läkaren sa; "Jag tycker att ni ska köpa en tårta och fira! Kenneth kommer att få ett drägligt liv och troligtvis med minnes problem. MEN, det kommer att ta lång tid, behövas hjälp och tålamod." Dessa ord har varit avgörande för mig. Ord som jag har hållit fast vid. Som givit kraft, ork och mod. Som har sporrat Kenneth att kämpa. 

Tre veckor senare, fick jag besked om att min Herr Underbar inte skulle komma hem igen. Han hade för stora hjärnskador. Jag blev förtvivlad och arg för att "vi" inte fick någon hjälp. 

Nu, Idag, 15 år senare med distans, är vår erfarenhet att okunskapen överlag är stor om hur det är att ha en hjärnskada, hur den drabbade och dess anhöriga kan få stöd och hjälp. Vi vet, att med rätt hjälp, tid, och tålamod kan man komma så mycket längre än vad forskningen visar.                           

Resan har varit turbulent. Mycket förtvivlan och tårar. Ett sätt vi har för att förmedla vår livserfarenhet är genom att hålla föredrag för att visa att läkaren på CIVA Karolinska Solna, hade rätt. Med tid, hjälp och tålamod kan man komma tillbaka, mer än vad många tror, och få ett bra liv.

Det vi har fått erfara är bevis på att forskningen måste framåt, därför är vår insamling till Hjärnfonden viktig.

Kenneth, Du är fantastisk!❤

 //Elisabeth

Tankesmedjan

Jag ville stötta andra som har drabbats av afasi eller andra förvärvade hjärnskador och på något vis ge tillbaka för den hjälp jag har fått. Det är viktigt att träffa andra som är i samma situation. Byta erfarenheter och stötta varandra tex. Med Nykvarns kommuns hjälp, fick jag möjlighet att starta Tankesmedjan. Det betyder mycket för mig och är även socialt viktigt. //Kenneth

Vårt Stöd

Tillsammans med våra barn, arrangerar vi Hjärnruset.

Vi finns även på facebook @hjarnruset2016 och Instagram-  hjarnruset2018   .

Livet förändras

Jag var fullt frisk och vältränad. Plötsligt hände det man tidigare bara läst om. Hjärtstopp.

När jag, Kenneth, två veckor senare vaknade ur koman hade jag fått syrebrist av hjärtstoppet och förlorat förmågan att gå, prata, läsa mm. Under min rehab tid träffade jag många människor, i alla åldrar, som var drabbade av förvärvad hjärnskada av olika anledningar.

För att synliggöra behovet av forskning, arrangerar vi ideellt "Hjärnruset". Där man efter egen förmåga deltar genom att gå, springa eller bara vara.

Forskningens framsteg betyder så mycket för oss alla. Hjälp oss att få forskningen att gå framåt. Tack!
//Kenneth och Elisabeth

Dela den här sidan